0708-701520 info@purefire.se

Eldstad Stockholm

Välkommen till Pure Fire – firman för dig som söker en trivsam, ekonomisk och värmande eldstad i Stockholm.

Hos oss hittar du ett brett utbud eldstäder – platsbyggda varianter, braskaminer, murspisar med mera. Hos oss hittar du den eldstad du behöver – oavsett märke och modell. Vi installerar eldstäder i hela Stockholm – vi kan bygga den så att den passar i en lägenhet innanför tullarna, i villaförorten eller i fritidshuset ute i skogen eller vid stranden. Hos oss ska det vara enkelt att skaffa eldstad i Stockholm.

Skapa hemtrivsel med vår hjälp

När du vill skapa en hemtrevlig stämning i din bostad i Stockholm med hjälp av en eldstad erbjuder vi en rad möjligheter.

Kassetter är en lösning som passar både till en befintlig öppen spis eller en ny modern eldstad, Vi har kassetter/insatser i ett flertal olika storlekar och utföranden, inklusive måttanpassade lösningar för en befintlig öppen spis.

Braskaminen är en annan mycket populär variant av eldstad och finns i en mängd olika former, färger och prisklasser. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en kamin som passar i just ditt hem.

Eldstad Stockholm – att tänka på inför ditt val

Brasan har sedan århundraden varit en viktig samlingspunkt i våra bostäder. Där lagades maten och man samlades framför eldstaden för att umgås eller arbeta under mörka vinterkvällar. Nästan ingen lagar idag mat på en eldstad – men kaminer och spisar används fortfarande i uppvärmningssyfte och som en mysig plats att umgås på. Eldstaden har på senare år inte minst blivit populär som en kompletterande värmekälla – ett utmärkt sätt att spara på elräkningen.

Med hjälp av  en modern eldstad – rätt installerad, rätt eldad och rätt skött – har du en säker och relativt miljövänlig källa till värme.

Men det finns några saker du bör tänka på innan du köper, när du ska installera och inte minst när du sedan använder din eldstad.

Eldstad Stockholm – köp efter behov

Hur ser ditt behov av uppvärmning u?  Det är kanske den viktigaste frågan att ställa innan du investerar i en eldstad. Ska den vara ett komplement till din primära värmekälla eller bara fungera för trivseleldning kan du satsa exempelvis en braskamin eller en murspis. Dessa fungerar även bäst när du i första hand är ute efter en trevlig plats att umgås med.

Hur vill du att din eldstad ska se ut. Det finns två huvudplaceringar för kaminer och andra eldstäder – hörnplacerade eller väggplacerade. Det är bara att välja bland de modeller som finns för dessa båda placeringar.

Viktig med rätt placering av eldstad

Planera placeringen av din eldstad så att det verkligen fungerar att sitta och njuta i dess närhet. Om det finns skymmande möbler så kan det vara bra att välja en variant som kommer upp lite från golvet.

Viktigt är också att välja en eldstad som passar in storleksmässigt i rummet. I våra produktbeskrivningar hittar du rekommendationer för hur stor yta den specifika modellen är tänkt. En för stor kamin kan ge problem, då det kan vara svårt att få plats med stolar och fåtöljer som man kan sitta i utan att det blir för varmt.

Välkommen att kontakta oss på Pure Fire – vi är företaget för dig som letar efter en eldstad i Stockholm. Våra kunniga och serviceinriktade säljare kommer att hjälpa dig att hitta rätt.