0708-701520 info@purefire.se

Skaffa en braskamin på ett enkelt sätt

Roligt att du är intresserad av en braskamin. Kaminen är härlig, ger värme i rummet och bidrar till en skön stämning där ni mår bra. Så här enkelt beställer du en braskamin och får den installerad av oss på PureFire. Vi jobbar i hela Stockholm och är vana vid alla typer av hem, såsom lägenheter i innerstan, villor i förorten eller sommarstugan på landet.

 

 1. Undersök braskaminsmodeller

Börja med att titta runt på purefire.se för att utbudet och välj ut några modeller av eldstäder och braskaminer som du tror ska passa era behov. Fundera på vad som är viktigt för er. Det finns många modeller av kaminer, vi har grupperat vårt sortiment enligt:

Du kan även be PureFire att bygga platsbyggda eldstäder då våra montörer är duktiga artister och murare. Fråga gärna om det finns bilder från tidigare kunder i Stockholm.

 

 2. Kontakta PureFire

När ni har valt ut några favoritkaminer är det dags att kontakta oss för att få veta mer om hur vi går tillväga att få rätt kamin monterad i ert hem. Ring 0708-701 517 , maila info@purefire.se eller använd kontaktformuläret på kontaktsidan för att be om mer information. Vi pratar igenom era visioner och önskemål. Därefter ser vi hur vi bäst får er favoritkamin installerad i ert hem.

Vårt kontor ligger på Lidingö, endast 20 minuters resväg från Stockholm. Det är enkelt att kontakta oss och vi är ständigt tillgängliga måndag – lördag.

 

 3. Du får en preliminäroffert

Vi tar fram en offert baserat på vårt samtal. I offerten ser ni braskaminsmodell och det material som behövs för installation. Ni ser också kostnaden för arbetet att få braskaminen färdigställd i ert hem.

 

 4. Hembesök för mätning och ritning

Det ser bra ut och ni vill att PureFire kommer på besök för att bestämma var kaminen ska stå och kontrollmäter rummet. Nu tittar vi även på ritningar på huset, kamin och skorsten.

Om ni önskar en unik platsbyggd eldstad hjälper vi till att ta fram ritningar för den. Med vår långa erfarenhet av arbete i Stockholmsregionen känner vi oftast till lokala regler i just din kommun.

 

 5. Bygganmälan till kommunen

I samband med installation behöver ett litet mini-byggprojekt skapas. Det är enkelt och PureFire tar hand om detta om du vill. Bland dokumenten som ska upprättas finns:

 • Kontrollplan
 • Prestandadeklaration
 • Kommunens blankett för bygganmälan
 • Uppdaterade ritningar på huset med den nya kaminen och skorsten

Vår personal är erfarna i all denna hantering och du får råd i hur man enkelt gör. Varje kommun i Stockholm har särskilda rutiner och avdelningar, vi känner till dem väl.

 

 6. Beställning av braskaminen

Planera för din nya braskamin i god tid. Det tar 2-6 veckor från att du beställer kaminen tills du har den inmonterad och klar att använda. I punkterna nedan ser du några av stegen i processen som tar lite tid:

 • Kaminen ska levereras från fabrik
 • PureFires montörer ska boka in arbetet i sin kalender
 • Bygganmälan ska skickas in och behandlas hos kommunens handläggare

 

 7. Installation av braskaminen

PureFire jobbar bara med egen personal vilket ger dig en trygghet som köpare och kund hos oss. PureFire tar helhetsansvar för hela leveransen. Det därför många stockholmare väljer oss när de vill skaffa braskamin till sitt hem.

Du får PureFires leverans och installation som kännetecknas av:

 • Trygg och säker process i alla steg
 • Bra och enkel kommunikation
 • PureFire har alltid all information som behövs i varje steg i processen
 • Oklarheter eller missförstånd undviks
 • Kunnighet vid alla möjliga situationer i ditt hem. PureFires personal har arbetat i mer än 20 år med braskaminer
 • Sotarbesiktningens bedömning gäller för dig som garanti. Eventuella krav på åtgärder gör PureFire utan extra kostnad.

 

 8. Besiktning av sotare

När kamin och skorsten är monterad har ditt hem fått en verklig uppgradering som känns toppen. PureFire hjälper dig att komma i kontakt med en lokal sotare så att ni får en besiktning utförd och installationen säkerhetsgodkänd. Om sotaren har synpunkter som kräver åtgärder ordnar PureFire detta utan extra kostnad. Det är en trygghet för er.

 


Skaffa braskamin – 8 enkla steg

 1. Undersök braskaminsmodeller
 2. Kontakta PureFire
 3. Be om preliminäroffert
 4. Hembesök och mätning
 5. Gör bygganmälan
 6. Beställ braskamin
 7. Installera kaminen
 8. Besiktning av sotare